1.

Vuodatus

Vuodatus blogi rakentuu http://www.vuodatus.net sivuston ympärille eli käytännössä rekisteröidyt palveluun jonka jälkeen pääset kirjoittamaan blogejasi kyseisellä sivustolla.

Sivuston etusivulla on kuvaus:

Vuodatus.net tarjoaa sinulle ilmaiseksi käyttöön helppokäyttöiset työkalut blogin kirjoittamiseen. Rekisteröitymällä pääset jo muutamassa minuutissa kirjoittamaan ensimmäistä kirjoitustasi. Voit myös muuttaa blogisi ulkoasua ja liittää helposti blogiisi kuvia koneeltasi ja internetistä. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit myös helposti seurata muiden käyttäjien blogien päivityksiä ja seurata mitä ystäväsi tekevät.

 

Käytännössä sivusto on siis suunniteltu siihen että kaikki voivat sivustolla ilmaista omia mielipiteitään tai vaikka vain kertoa päivästä jos siltä tuntuu erinäisten kirjoitusten muodossa jolloin muut sivuston käyttäjät pääsevät lukemaan niitä

 

Rekisteröityminen on erittäin yksinkertaista.

Aloitat menemällä sivulle http://www.vuodatus.net, klikkaat ruudun keskellä olevaa rekisteröidy painiketta ja täytät pyydetyt tiedot. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi viestin jossa pyydetään aktivoimaan tunnus menemällä viestissä ilmoitetulle sivulle, tee näin ja tunnus on rekisteröity. Nyt voit kirjautua sivulle ja 

Kirjauduttuasi sivulle voit siirtyä hallintasivulle ja siellä pääset tarkastelemaan erinäisiä blogin kirjoittamiseen liittyviä kohtia ja ennen kaikkea pääset kirjoittamaan ensimmäistä blogiasi.

Kun alat luoda uutta blogia täytyy määrittää blogin nimi, kuvaus, osoite ja julkisuus. Kun nämä on määritetty luo blogi jonka jälkeen pääset lisäämään blogiisi uuden kirjoituksen tai muokkaamaan ja tarkastelemaan erinäisiä blogin kirjoittamiseen liittyviä kohtia esim. kuvia ja asetuksia.

 

2.

Vuodatusta voidaan hyödyntää pienikokoisissa yrityksissä esimerkiksi kätevänä ja nopeasti muokattavana tiedotuskanavana, joka todennäköisesti saavuttaisi työntekijät jossain määrin. Blogi voisi myös toimia hyvänä palautekanavana sekä työntekijöiltä johtoportaalle, että johtoportaalta työntekijöille, siinä olevan kommentointimahdollisuuden ansiosta. Sitä voitaisiin myös hyödyntää yrityksen ulkopuolella samoissa tehtävissä (jossain määrin). Tarkoitan siis että se toimisi asiakkaille päin tiedotuksessa ja ehkä jossain määrin jopa asiakaspalautteena, joskin asiakaspalaute (etenkin negatiivinen sellainen) voidaan haluta pitää yksityisenä, esim. palaute sähköpostimuodossa.
 

Yrittäjä voi kertoa blogin kautta yrityksestään että mitä kyseisessä yrityksessä tehdään, minkälainen yritys on ja mitä palveluja yrityksessä on.Yrittäjä voi kertoa blogissaan että mitä yritys tarjoaa asiakkaille ja markkinoida yritystä asiakkaille. Asiakkaat voi ottaa yhteyttä ja antaa palautetta blogin kautta yrittäjälle.

 

 

3.
Seuran johtaja voi käyttää Vuodatus-blogia viestittämiseen seuran sisällä, koska kaikki seuran jäsenet voivat mennä sinne katsomaan ja puhumaan asioista. Sinne voi laittaa kaikki mielipidekyselyt ja äänestykset seuran tulevasta toiminnasta. Vuodatuksessa voisi myös ilmoittaa tulevista seuraan liittyvistä tapahtumista.
 

 

4.

Vuodatus.nettiä voi hyödyntää omassa arjessa monella tavalla. Jos on vaikka jokin visainen pulma, eikä siihen saa vastausta mistään, voi käydä aloittamassa keskustelun siitä ja kysyä neuvoja muilta käyttäjiltä. Jotkut myös viihtyvät Vuodatus.netissä muutenkin, ja käyvät siellä keskustelua ihan huvin vuoksi. Koulutyössä sitä voi niinikään käyttää visaisten pulmien ratkaisemiseen. Käyttäjä voi myös sopia koulu- tai harrastustovereiden kanssa, että jos tulee jotain yllättäviä menoja tai muuta, voi käydä siitä sanomassa Vuodatus.netissä. Vuodatus.net voi myös toimia tavallisena keskustelupalstana missä tahansa tilanteessa.